Rentoutuminen, sen osaamien tai osaamattomuus on aina ollut isossa roolissa elämässäni

MINNA LOPONEN, RENTOUTUSMENTORI, 50V NAINEN

TARINANI. Minulla oli unihäiriöitä jo alakoulussa ja kehitin itse itselleni rentoutumisharjoituksia ja aika ajoin niistä olikin apua. Nuorena urheilin aktiivisesti, aikuisten SM-tasolle asti ja urheilijana opin, että keho on aina kovilla. Mieltä ei tuolloin huomioitu. Elin nuoruuteni ainaisen rasituksen alla, mutta kyllähän sitä nuorena jaksoi! 

Voisi sanoa, että olen nuoruuteni elänyt ’raskasta’ elämää, ilman riittävää palautumista ja kokonaisvaltaista hyvinvoinnista huolehtimista. Sitten katkeaminen tapahtui lopulta 34-vuotiaana, burn-out, jonka seurauksena olin lähes vuoden poissa työelämästä - vaikka minulla oli tuossa vaiheessa jo paljon välineitä käsitellä kiirettä, stressiä, unettomuutta. Mutta kertynyt väsymys, kiire ja kunnianhimo verottivat voimiani, kunnes keho eikä mieli jaksaneet enää. Ja tuo lähes 12kk pysähdys oli parasta, mitä saattoi tapahtua – jälkikäteen katsottuna.

Alkoi uusi aika elämässä, aloin arvostamaan itseäni ja aikaani uudella tavalla. Aloitin loppuelämän mittaisen projektin vahvistaa mielen ja kehon yhteyttä ja hidastaa elämää. Pienin askelin aloin tehdä vanhoja asioita uudella tavalla, itselleni sopivammalla tavalla ja lopulta syyskuussa 2019 jäin pois yritysmaailmasta, hyvästä työstä, hyvästä yrityksestä - yrittäjäksi. Innostukseni uuden työelämän kanssa oli huipussaan, mutta hyvinvointini sai jättiläismäisen haasteen – toistuvat kuumeilut, eikä kukaan tiennyt mistä oli kyse. Pääsin jälleen työstämään rentoutumisen taitojani, ja -oh boy- niitä on tarvittu! Edelleen 2022.


Olen rentoutusmentori,  rentoutusajattelija, -tietäjä, -opettaja, -neuvonantaja, -opas, -valmentaja. Koen, että olen hieman näitä kaikkia, kokemusasiantuntijana ja koulutettuna ammattilaisena auttamassa nyt muita ja edistämässä hyvinvointia. Enkä voisi olla paremmin itselleni sopivassa työssä! Herään aamuisin iloisena katsomaan, mitä kaikkea upeaa päivä tuo tullessaan! Tervetuloa ottamaan yhteyttä!

Lähetä minulle sähköposti


TAUSTANI. Olen rentoutumisen ammattilainen, rentoutusmentori. Autan asiakkaitani löytämään rentoutta mieleen, kehoon, elämään ja omaan asenteeseen ja siten vahvistamaan omia voimavaroja ja voimaan paremmin, iloisempana ja innostuneena.


TYÖSSÄNI yhdistän eri osaamisiani siten, että Sinä saat olemassaolevia voimavarojasi käyttöösi ja pystyisit niitä kehittämään sekä olisit tuloksekkaampi ja onnellisempi ja voisit löytää uuden ja vahvemman ajattelutavan. Myös työyhteisöjen johtamisessa tarvitaan näitä taitoja, autankin organisaatiota (työyhteisöjä, yhdistyksiä, urheiluseuroja) kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia, parempaa työssäjaksamista sekä tuloksellisuutta auttamalla kulttuurin kehittämisessä siten, että jokainen pystyy olemaan yhteisössä oma paras minänsä.


KOULUTUKSELTANI olen psyykkinen valmentaja (SportFocus, Helsinki), ja vahvistaakseni omaa kehitystäni opiskelen vielä psykologiaa ja urheilupsykologiaa, jotta voisin myöhemmin hakea osaamiseni lisenssiointia. Lisäksi minulla on aikaisempi akateeminen koulutus (FM, Linköpingin Yliopisto) sekä väitöskirjatyö kesken unihäiriöiden alueelta (Epidemiologinen tutkimus, Tampereen yliopisto). Olen myös kivun hoitoon erikoistunut koulutettu hieroja (Stadin Aikuisopisto, 03/2019) ja alkanut syventymään faskioiden toimintaan ja hoitoon.


TYÖURAANI olen tehnyt vuosia yritysmaailmassa, niin Suomessa kuin laajemmaltikin Euroopassa. Olen kehittänyt organisaatioiden asiakaskäyttäytymisen analytiikkaa, johtanut kansallisella sekä pohjoismaisella tasolla asiakas- ja kilpailijatutkimusten organisointia sekä hoitanut tutkimuksiin liittyviä sisäisiä sekä ulkoisia kumppanuuksia sekä toiminut Compliance-officerina, näistä viimeiset 9v Nordeassa, myös asiantuntijajohtajan roolissa.


JOOGA. Joogaohjaajana kunnioitan kehoa ja sen tuntemuksia ja uskon, että se onkin viisain opettajamme - tarvitsemme jokainen vahvan keho-mieli -yhteyden. Joogaohjaajaksi valmistuin alkuvuodesta 2018 (RYT500, YogaSource, Helsinki), joogattuani yli 25v. Olen myös ehtinyt pitämään omaa joogasalia Helsingissä (2017-2018). Rentoutusryhmiä unettomille olen pitänyt koska olen kokenut, että akateeminen tutkimus voi olla kaukana arkielämästä, näin olen pystynyt tuomaan tutkimustiedon sekä jooga/meditaatio/rentoutusosaamisen lähellä arkea, kaikille saatavaksi.


KOKEMUSTA minulla on eri kulttuureista, erilaisista ihmisistä ja heidän tavoistaan ja osaankin hyvin huomioida erilaiset tarpeet asuttuani ja työskenneltyäni ulkomailla vuosia. Myös urheilusta minulla on vahvaa kokemusta, sillä olen pelannut koripalloa SM-tasolla ja pari vuotta ulkomailla sekä toiminut valmentajana eri ikäisten lasten ja nuorten ryhmissä noin 20v (viimeksi kaudella 20-21, 14-15v tytöille BeatBasketissa, Järvenpäässä)

HYVINVOINTIALAN KOULUTUKSET
2016
Yoga Teacher training, RYT500, 12.3.2016-11.2.2018 / kouluttajat Marjo Wuorisalo & Michael Cramm, YogaSource
Ayurvedan perusopinnot 20.8.-11.12.2016 / kouluttajat Heidi Nyström, Lana Lavanina, Ossi Viljakainen, Suomen Ayurveda-instituutti
2017
Continuing Yoga Teacher Education 28.4.-29.10.2017 / kouluttajat Marjo Wuorisalo & Michael Cramm, YogaSource
Vyöhyketerapian perusteet 29.-30.6.2017 / kouluttaja Tiina Rytkönen, Elonaskel
2018
Hierojan ammattitutkinto kevät 18 - kevät 19 / Stadin aikuisopisto
Unettomuuden hoidon käytäntö työterveyshuollossa 27.-28.11.2018 / kouluttaja Heli Järnefelt, Työterveyslaitos
Continuing Yoga Teacher Education 23.-27.7.2018 / kouluttajat Marjo Wuorisalo& Michael Cramm, YogaSource
Somatics Basic studies Lokakuu 2018 - Syyskuu 2019 / kouluttaja Marjo Wuorisalo, YogaSource
2019
Psyykkisen valmentajan koulutusohjelma 30.8.2019-8.5.2020 / kouluttajat Paula Arajärvi & Paula Thesleff, EduFocus
Rentoutus ja Stressinhallinta hyväksyvän tietoisen läsnäolon avulla -kurssi 31.8.-1.9.2019 / kouluttaja Leena Pennanen, Center for Mindfulness
2020
Faskia & Hengitys 8.-9.10.2020 / kouluttajat Tuulia Luomala & Mika Pihlman, Hakkarin Helmi
YogaSource Summer Retreat (Continuing Education) 28.-31.7.2020  / kouluttaja Marjo Wuorisalo, YogaSource
Yoga Nidra Online Course 13.-15.11.2020 / kouluttajat Melanie Cooper & Jennie Wadsten, Yogaleela
2021
Urheilijan lihashuolto hierojan lisäopinnot, kevät21 / Samiedu, Savonlinna
Faskia –koulutus, kevät 2021 (5pv) / kouluttaja Jarmo Ahonen
Multidimensional Healing Retreat (Continuing Education) 22.-25.7.2021 / kouluttaja Marjo Wuorisalo, YogaSource
Myofaskiaaliset jatkumot kuntoutuksessa 1, 1.12.2021 / kouluttaja Mika Pihlman
2022
Myofaskiaaliset jatkumot kuntoutuksessa 2, 21.-22.3.2022 / kouluttaja Mika Pihlman
Faskia -jatkokoulutus, Instrumenttiavusteinen pehmyskudoskäsittely, 2.-3.5.2022 / Kouluttaja Jarmo Ahonen
Further studies in Yoga Nidra teacher training (21h), 20.-22.5.2022, Ibiza / kouluttajat Melanie Cooper & Jennie Wadsten, The Shala & Yoga Treat
Yin Yoga teacher training (50h), 23.-26.5.2022, Ibiza / kouluttajat Melanie Cooper & Jennie Wadsten, The Shala & Yoga Treat


Lisäksi:
Luotsi -projekti: Digitaalisen palvelun kehittäminen ja konseptointi, 2021-2022, yhteistyössä Keuke:n kanssa.
Useita valmentaja- ja kehonhuoltokoulutuksia vuosina 1988-2020
Väitöskirjatyö (kesken), Tampereen yliopisto
FM, 2000, Linköpingin Yliopisto, Ruotsi
Vaihto-oppilas, 1998-1999, Amsterdamin yliopisto, Hollanti


YHTEISTYÖTAHOJA 
Balance - Salla Rinne (www.sallarinne.fi)  => Liikuntaretriitti (ja paljon muuta)

OKOMI Hyvinvointi (www.okomi.fi) => Hyvän Olon joogamatkat (ja paljon muuta)

Sekä
Cafe Blobba (www.blobba.fi)
Keravan Opisto (www.kerava.fi)
King4Fit (www.king4fit.fi)
Krapi (www.krapi.fi)
Kunto Salus (www.kuntosalus.fi)
Sipoon Opisto (www.sipoo.fi)
Vaisala (www.vaisala.com)

Posti
Puhelu
Instagram
LinkedIn