JOOGA&HENGITYS viikonloppuretriitti pe 15. - su 17.9.2023


Tervetuloa toiselle JOOGA&HENGITYS viikonloppuretriitille Heponiemeen! Viikonloppu on täynnä joogaa, tietoista hengittämistä ja hengitysharjoituksia, meditaatioita, maukasta ja terveellistä ruokaa, oleskelua luonnossa, mukavaa seuraa, lepoa ja rauhaa. Kotiin lähdet rentoutuneena ja valmiimpana syksyyn ja valon vähenemiseen. Parhaimmillaan olet löytänyt jälleen yhteyden itseesi.


Paikka on Puujärven rannalla, Karjalohjalla, kaunis Villa Heponiemi (noin 1h Helsingistä ja noin 1h15min Turusta). Majoittuminen tapahtuu ihanissa, äskettäin remontoiduissa romanttisissa puutaloissa yhden/kahden hengen huoneissa, missä jokaisella huoneella on oma wc/suihku. Aivan talojen välittömässä läheisyydessä löytyy joogatila, joka on vain meidän käytössämme koko viikonlopun ajan. Rannassa on sauna ja uimaan voi mennä, vaikka aamuin illoin. Lähistöltä löytyy metsäisiä polkuja oleskeluun ja kävelyille luonnon keskellä. Tämän viikonlopun aikana pääset pysähtymään ja tekemään huomioita voinnistasi ja valmistautumaan syksyyn ja tulevaan pimeämpään vuodenaikaan.

Joogaviikonlopun aikana on lempeää, aina oman kehon tuntemuksia kunnioittavaa liikettä. Teemme monenlaista joogaharjoitusta: lämpöä nostavaa virtaavaa jooga sekä tai viipyilevää ja rentouttavaa joogaa. Aamuisin on lempeä kehonherättely, herkkää ja kehoa varoen herättelevää liikettä, ulkona sään salliessa. Tärkeässä roolissa on myös oman hengityksen huomioiminen, niin asana-harjoituksessa kuin erillisiä hengitysharjoituksia tehdessä. Lisäksi meditaatioissa on kehollinen aspekti, pyrkien turhasta irrottautumiseen ja rentouteen. Kaikkiaan viikonlopun aikana on sallittua tehdä juuri se, mikä tuntuu hyvälle, sallia itselleen vapauksia – osallistua juuri siihen, mikä puhuttelee.

Mukaan kannattaa pakata liikkumista varten (jooga & ulkoilu) joustavia ja sään kestäviä vaatteita ja säähän sopivat kengät, oma joogamatto, lämmin peite rentoutuksia varten ja mahdollisesti tyyny. Bolsterin, joogavyön ja -tiilet saat lainaksi Heponiemestä. Myös muistiinpanovälineet on hyvä ottaa mukaan, näin saat kirjoitettua viikonlopun oivalluksiasi muistiin ❤️. Ja, halutessasi voit ottaa huoneen lämmössä säilyvää evästä mukaan.


JOOGA&HENGITYS viikonloppuretriitin ohjelma sisältää seuraavaa

  • runsaasti kehollisia jooga-asana-harjoituksia: lempeää, virtaavaa, kehoa lämmittävää joogaa sekä rentouttavaa joogaa
  • erilaisia hengitysharjoituksia, erityisesti unta vahvistavia harjoituksia
  • tietoa hengittämisestä ja rauhallisen hengittämisen hyödyistä ja unesta, harjoitusten ohessa
  • jooganidra (=syvärentoutus) ja meditaatioita
  • iloa tuottavia tekoja itselle ja muille
  • terveellistä ja maukasta kasvispohjaista ruokaa (4x päivässä)
  • tilaa ja vapaata aikaa itselle, levätä, lukea, ulkoilla tai vain olla
  • lauantaina sauna ja uintimahdollisuus aamuin illoin
  • mahdollisuus henkilökohtaiseen palautumisohjaukseen

Ohjaajanasi toimii Minna Loponen, rentoutusmentori, joogaohjaaja (E-RYT500 – ohjannut yli 2000h joogaa), palautumisohjaaja, BreathWork -ohjaaja (taso2), luennoitsija, psyykkinen valmentaja, koulutettu hieroja, entinen urheiluvalmentaja ja SM-tason koripalloilija. Hyvinvointialan yrittäjä.

 Joogaohjaajana en seuraa mitään traditiota vaan ohjaan lempeää, vapaata ja kehoa kunnioittavaa liikettä, joka sopii aloittelijasta pitkään joogaa harrastaneelle. Hengitysharjoitukset tehdään myös lempeästi, ja kaikkiin harjoituksiin annan taustoitusta ja tieteen näkökulmia, näin saadaan myös ymmärrys hengityksen merkityksestä, sekä yhteydestä uneen.


HINTA
Viikonlopun hinta sisältäen majoituksen, ruokailut (terveellistä, kasvispohjaista ruokaa: aamiainen, lounas, päivällinen ja iltapala) sekä saunan lauantaina on 230€/hlö (2hh) tai 280€/hlö (1hh), lisäksi joogaohjaus 110€/hlö – kokonaishinta siis 340€/hlö (2hh) ja 390€/hlö (1hh). Ja halutessasi henkilökohtainen palautumisohjaus 45min/60€. Huomaa: täysihoito ei sisällä liinavaatteita, vuokra 20€/hlö.


ALUSTAVA OHJELMA
Huomaa, sinulla ei ole osallistumisvelvoitetta, olet mukana niissä osissa, jotka puhuttelevat sinua. Varaan mahdollisuuden tehdä ohjelmaan muutoksia:
PE
16.30 Saapuminen ja majoittuminen
17.30 Lempeää virtaavaa ja lämmittävää flow -joogaa ja hengitysharjoituksia (60min)
18.30 Päivällinen
19.30 Tervetuloa, yhteinen hetki
20.00 Rentouttavaa joogaa ja jooganidra (90min)
LA
8.30-9.00 Ohjattu meditaatio ja hengitysharjoituksia
9.00-9.30 Kehon herättely
9.30 Aamiainen
12.00 Lempeää virtaavaa ja lämmittävää flow -joogaa (60min)
13.00 Lounas
16.00 Meditaatio ja hengitysharjoituksia ja puhetta hengityksestä ja unesta
17.00 Päivällinen
19.00 Rentouttavaa joogaa (90min)
20.30-22.00 Sauna
SU
8.30-9.00 Ohjattu meditaatio ja hengitysharjoituksia
9.00-9.30 Kehon herättely
9.30 Aamiainen
11.00 Lempeää joogaa & hengitysharjoituksia
12.00 Retriitin päätös
13.00 Lounas & kotiin


MITEN PÄÄSET PAIKALLE
Pääsääntöisesti pyritään kulkemaan kimppakyydein, mutta tarvittaessa järjestetään haku juna-asemalta.
Anna nyt itsellesi ja/tai läheisellesi laatuaikaa ja lähde mukaan joogaamaan ja hengittämään ja nauttimaan ajasta luonnossa!


Lämpimästi tervetuloa mukaan JOOGA&HENGITYS viikonloppuretriitille!

Ilolla, Minna

Lisätietoa saat kirjoittamalla minna(a)milocoo.fi.


Huomaa, että ilmoittautuminen on sitova. Tarkista omista vakuutustiedoista mahdolliset korvausehdot. Mikäli joudut osallistumisesi peruuttamaan ja saat toisen tilallesi, ei retriitistä veloiteta. Huomaa, että majoitus ja ruokailu 230€/hlö (2hh) ja 280€/hlö (1hh) maksetaan Heponiemessä paikan päällä ja joogaohjaus (110€) heti retriitin jälkeen.


Posti
Puhelu
Instagram
LinkedIn