2021-08-10

Toipumistarinani

Toipumistarinani2.jpegTämä on kertomus paranemisesta, meneillään olevasta prosessista. En siis kerro, kuinka olen jo onnistunut tautini voittamaan, mutta avaan tilanteen taustoja menneiltä kuukausilta. Toivon, että tarinallani on onnellinen loppu ja eräänä päivänä voin todeta olevani terve. Ironista sinänsä - olen joogaohjaaja, hieroja sekä voimavaravalmentaja, siis hyvinvoinnin ammattilainen, unelmatyössään.

’Ei, ei, ei…’ Ajatukseni juoksevat läpi kehonkokemuksia eiliseltä ja yöltä, enkä pysty muistamaan minkäänlaisia ennusmerkkejä. En mitään. Ja kuumetta nyt 39,3 astetta. ’Ei helv***! Kokoa itsesi!’ Ja ei kun perumaan tämän ja seuraavien päivien asiakkaita ja tunteja. Hoidettu. Ja kuume, nyt sitten 39,9. Tiedän, että tässä menee nyt 1-2vrk ennen kuin ensimmäistäkään järjellistä ajatusta ilmaantuu, annan itseni laskeutua kuumeeseen ja uneen.

Tautini, jolle ei ole löytynyt nimeä tai selitystä, ei ole tarttuvaa eikä testien perusteella koronaa ja se alkaa kuumeella ja jossain kohdin pintautuu toiseen pakaraani tulehdus ja lähes aina alkaa myös kipu. Hermokipu. Kuin hammaslääkäri olisi porannut hermoon, sillä erolla, että minulla on tuo tunne 24h/vrk, päivän tai pari.

Viimeisin kuumeni oli heinäkuun puolessa välissä ja se oli heinäkuun 2. kuume-episodi. Tällä kerralla kuume ei noussut yli 38,4 eli varsin lyhyt ja lempeä episodi. Viimeisten 21kk aikana minulla on ollut näitä kuumeita 14krt (1.krt oli 11/19). Olen menettänyt 3-9 päivää per kerta ja peruuntuneiden töiden määrä tuntuu valtaisalta - joka tapauksessa melkoinen menetys pienyrittäjälle koronavuonna. Ai niin, sairaalassa olen käynyt 8 krt, ja sisällä osastolla parantumassa ja tutkimuksissa yhteensä 19 päivää.

Jatkuvasti kiitän onneani, että minulla on jooga ja erityisesti meditaatio elämässäni! Eli minulla on ollut välineitä käsitellä asiaa, mutta jotain selkeästi teen, mikä ei ole minulle hyväksi - mitä se on? Sitä pohdin seuraavassa tekstissä.

Minna Loponen, hyvinvointialan yrittäjä, pian parantumisen kokemusasiantuntija. Kirjoittaa pohdintaa oman terveyden katoamisesta ja polusta takaisin terveyteen. Lukija pääsee mukaan tuolle polulle, sillä tällä hetkellä mystinen tauti on edelleen olemassa, parantuminen ehkä joskus todellisuutta.

Admin - 16:59 @ hyvinvointi | Lisää kommentti