2021-08-20

Kummallista

Normaalilla viikolla ohjaan, hieman viikosta riippuen, 6-9krt joogaa ja hierontatunteja kertyy, niitäkin viikosta riippuen, 10-18h. Näiden lisäksi suunnittelen ja pidän voimavaravalmennuksia ja psyykkisiä valmennuksia. Nautin työstäni ja vapaudesta järjestellä työt itselleni sopivasti. Tai näin siis on ollut muutamalla ns. normaalilla viikolla. ’Uusi normaali’ on rytmi, missä olen kovassa kuumeessa, koetan parantua kuumeesta (lepoa), teen mahdollisuuksien mukaan kevennetysti töitä ja normaali aika, ja tämä on nyt siis toistunut jo 15 kertaa (viimeisin kuume heti edellisen kertomuksen jälkeen elokuussa). 

’Onhan se tosiaan kummallista’. Tuijotan lääkäriä. Kummallista! Se on helvetin kummallista, sanoisin minä. ’Onko tosiaan niin, että kun minulla on ollut yli 10krt kuume ja tulehdus pakarassa, aina samassa paikassa, niin muuta et voi asiasta sanoa?’ Kummallista. Niinpä. Laskin, että minulle on annettu 15 eri diagnoosia matkan varrella, omasta mielestäni täysin yhteen ja samaan sairauteen. Eikä vielä kertaakaan kukaan ole ollut kiinnostunut kuuntelemaan näkemystäni siitä, mistä oireet voisivat johtua. Vointiani on kysyttyä, mutta ei mielipidettäni. Olen kuitenkin kaikista eniten viettänyt aikaa tässä kehossa, sitä kokien ja tarkkaillen. Mutta ok, näkemykseni ei ilmeisesti tuo lisäarvoa, ymmärrän. Jep.

Mitä sitten teen ennen kuumeen alkua, mikä sen voisi provosoida? Tätä olen miettinyt kohta aivoni räjähdyspisteeseen asti ja päästänyt ajatuksesta irti. En tiedä. Tai on kaksi asiaa, joilla kuvittelen olevan yhteyttä kuumeen alkamiseen: ’kovempi’ treeni (hipsut, koska oikeasti harjoitteleminen on ollut varsin leppoisaa viime aikoina!) tai mieltäni rasittavat asiat (esim. ajoittainen epävarmuus paranemisesta). Aina, näin ei kuitenkaan ole ollut, mutta jokusen kerran nyt ainakin. Parhaat arvaukseni…. Katsotaan sitten myöhemmin, osuiko kumpikaan näistä oikeaan, siis sitten kun tiedetään, mistä tässä oikein on kyse.

Länsimaalaisen lääketieteen lisäksi olen kääntynyt jo monen muunkin täydentävän hoitomuodon puoleen, muutamia mainitakseni: akupunktio (kiinalainen lääketiede), ayurveda (intialainen lääketiede), kraniosakraaliterapia, homeopatia, energiahoito. Tällä hetkellä syön erittäin terveellisesti, juuri minulle sopivaa ravintoa ja otan kahdesti päivässä erinäisiä vitamiini- ym. pillereitä, joita minulle on suositeltu. Uskon, että nämä tukevat terveyttäni, mutteivät poista sairauttani tai eivät ainakaan vielä ole sitä tehneet. Tai, mistä muusta sitä tietäisi olevansa parantunut kuin siitä, ettei kuumetta ja pakaran tulehdusta enää tule? Ja mistäpä sen etukäteen tietäisi? Ja riskillä, että toistan itseäni - on ihanaa, että jooga ja meditaatio ovat elämässäni, niiden avulla ja hetkessä eläen pidän mieleni positiivisena!

Ensi kerralla tuntemuksia ja huomioita jaksamisesta, itseni komentamisesta ja armollisuudesta! Parin viikon kuluttua uusi kirjoitus.

Admin - 12:42 @ hyvinvointi | Lisää kommentti

Lisää kommentti

Täydennä alapuolinen lomake kommenttisi lisäykseen.

To reduce automated spam, this function is protected with a captcha.

This requires content from the third-party provider Google to be loaded and cookies to be stored.